Λίπωμα

Πολύ συνηθισμένη πάθηση. Πρόκειται για ένα καλόηθες, συμπαγές ογκίδιο που βρίσκεται συνήθως κάτω από το δέρμα, προκαλώντας καθώς μεγαλώνει ένα ορατό βουναλάκι. Δεν εξαλλάσεται σε καρκίνωμα (σάρκωμα), αρκεί να μην είναι ήδη τέτοιο. (Διότι μερικοί ασθενείς που εμφανίζουν ορατά ογκίδια προτιμούν να βάζουν τη διάγνωση μόνοι τους, αντί να πάνε στο γιατρό). Το λίπωμα μεγαλώνει αργά, αλλά μπορεί να φθάσει σε μεγάλες διαστάσεις αν δεν αφαιρεθεί. Αν αφαιρεθεί ολόκληρο δεν ξαναγεννιέται ποτέ. Αφού συνέχεια θα μεγαλώνει, γιατί να μην αφαιρεθεί το συντομότερο αντί να αφεθεί να γίνει σαν αυτό στη φωτογραφία;

Όσο πιο μικρό αφαιρεθεί τόσο ευκολότερο είναι για όλους, τόσο μικρότερη τομή θα γίνει και τόσο καλύτερο θα είναι το αισθητικό αποτέλεσμα. Εξάλλου ποιός μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι αυτό το ογκίδιο δεν είναι σάρκωμα;

Το σάρκωμα είναι κακοήθης όγκος των μαλακών μορίων (μυών, λίπους, αγγείων, νεύρων, δέρματος κλπ) αλλά και των οστών. Μπορεί να φθάσει σε πολύ μεγάλο μέγεθος, χωρίς να δίνει κανένα σύμπτωμα Θεραπεύεται κυρίως με χειρουργική αφαίρεση. Στην επέμβαση πρέπει να αφαιρούνται μαζί και υγιείς ιστοί σε απόσταση 2εκ από τον όγκο. Όταν αυτό είναι αδύνατον το σάρκωμα μπορεί να υποτροπιάσει. Δύσκολα το πιάνει η χημειοθεραπεία. Τα λιποσαρκώματα είναι τα συχνότερα.

Μέρος από το βιβλίο "Ο μαστός και οι παθήσεις του" , ένας οδηγός για κάθε γυναίκα με ερωτήσεις και απαντήσεις. Εκδόσεις Λιβάνη 2006.

Στείλτε μας το e-mail σας για να μαθαίνετε νέα μας.

Ιατρείο

Για μας ΜΑΣΤΟΣ σημαίνει πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Χειρουργούμε με βάση τα διεθνή στάνταρντς και μόνο όταν χρειάζεται. Σας αντιμετωπίζουμε σαν δικό μας άνθρωπο, όχι σαν πελάτη. Εφαρμόζουμε τις πιο μοντέρνες ογκοπλαστικές τεχνικές για το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Social

Επικοινωνία